joi, 11 septembrie 2014

Oțet de mere

Oțetul de mere


Folosit mai ales în scop gastronomic sau pentru curățarea diferitelor ustensile de bucătărie, oțetul de mere are și numeroase proprietăți curative...



Reîmprospătează respirația

Dacă vrei să scapi de halenă, apelează la oțetul de mere. Datorită conținutului acid, oțetul de mere este un remediu excelent împotriva respirației urât mirositoare. Pune într-un pahar un amestec format din părți egale din oțet și apă. Fă gargară 10-20 secunde de 2-3 ori după fiecare periaj dentar.

Elimină mirosul neplăcut al corpului

Oțetul de mere reduce pH-ul pielii. Prin urmare, bacteriile nu supraviețuiesc pe o suprafață cu pH scăzut. Din acest motiv, oțetul de mere ajută la eliminarea mirosului neplăcut al corpului. Șterge zilnic zina axilei cu oțet de mere nediluat. Pentru picioare, amestecă într-un lighean 2 l de apă călduță cu 1 ceașcă de oțet de mere. Scufundă-ți picioarele 15 minute, de 2-3 ori pe săptămână. Uscați-vă direct fără a fi vă clătit picioarele .

Ține departe oboseala

Pentru revitalizarea organismului, foarte bune sunt frecţiile cu oţet de mere pe frunte, sau pe corp. Masajul se face timp de 15-30 de minute, seara, înainte de culcare, iar dimineaţa se poate face un duş. Are efecte benefice şi în privinţa durerilor ruematíce, febrei musculare sau a stresului.

Rãceală, febrã

Oţetul de mere cu miere de albine se poate folosi sub formã de gargara pentru gât roşu şi inflamat sau dureri în gât. Cargara se face o dată la 3 ore. Se recomandă utilizarea acestui remediu la primele semne ale bolii. Pentru tratarea rãcelilor (inclusiv la copii) sau a febrei, se poate face o frecţie pe tot corpul cu o soluţie din oţet de mere şi miere, înainte de culcare.

Reumatism
Datorită proprietăţilor anti-inflamatoare, oţetul de mere poate ajuta la alinarea durerilor reumatice. Persoanele care suferă de reumatism, pot urma o cură cu oţet de mere internă de 3 luni de zile, caz în care vor lua câte o linguriţă de oţet de mere cu miere de albine pe zi. Extern, se vor aplica şi cataplasme cu oţet de mere pe zonele bolnave, pentru reducerea durerii. Cataplasmele se ţin cel puţin o oră.


Cura cu oţet de mere pentru slăbitSe amestecă 1 linguriţă de oţet de mere cu o jumătate de pahar de apă caldă şi se bea cu 20 de minute înainte de fiecare masă. Această licoare stimulează metabolismul şi digestia şi accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Atenţie! Nu trebuie depăşită cantitatea de oţet recomandată, deoarece poate afecta stomacul.


Arsuri solare
Se înmoaie o bucată de vatã în oţet de mere şi se tamponează zonele afectate de arsuri solare.


lndigestie, crize biliare
Cazurile de indigestíe au devenit o incidenţă ingrijoratoare pentru societatea modernă. Consumul de mâncăruri grase şi alimente procesate duc deseori la apariţia crizelor biliare. Pentru combaterea simptomelor de indigestie, după masă se poate bea o soluţie dintr-o jumătate de pahar de apă, o linguriţă de oţet de mere şi una de miere de albine. Pentru prevenirea unei crize biliare, se poate la fel de bine consuma o linguriţă de oţet de mere înainte de masă.


Acnee
Se prepară o soluţie din 3 părţi de apă şi 1 parte de oţet de mere. Cu această soluţie se curăţă tenul după demachiere, insistând pe zonele afectate de acnee. Se lasă să acţioneze 10 minute, apoi se clăteşte cu multă apă călduţă.


Oţet de mere pentru păr
Clătirea părului cu oţet de mere după fiecare spălare este un secret vechi pentru frumuseţea părului. Oţetul de mere elimină mătreaţa, întăreşte firul de păr şi îi dă o strălucire naturală. 


Micoze
Se înmoaie degetul afectat de micoză într-un vas cu oţet de mere. Procedeul se face de 3 ori pe zi, pe termen lung. O altă variantă este să se învelească unghia afectată cu o bucată de tifon îmbibată în oţet de mere.



sursa: web, motor de căutare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu