joi, 11 septembrie 2014

Talpa gâștei

Talpa gâștei (Leonurus cardiaca)
(coada leului, creasta cocoșului sau iarbă flocoasă)


Unul din cele mai eficiente leacuri naturale pentru reducerea simptomelor ...

...menopauzei. Această plantă are efecte recunoscute în ceea ce priveşte ameliorarea stărilor neplăcute prin care trec femeile în timpul acestei perioade: bufeuri, transpíraţii nocturne, palpitaţii, insomnie şi nervozitate.

Planta se culege la începutul și în timpul înfloririi, produsul vegetal se numește Herba leonuri. Datorită alcaloizilor și a uleiului volatil conținut de plantă este considerată plantă medicinală.
Uz intern: are o acțiune antispasmodică și de tonic cardiac, sedativ, hipnotic, antispastic general, stomahic, indicat în afecțiuni cardiace, aritmii de origine nervoasă. Se mai poate folosi datorită efectelor tonice pe care le are asupra organismului ca remediu împotriva stărilor depresive.


 Cum se ia tinctura  Se ia câte 1 linguriţă de tinctură de talpa-gâştei, de 3-4 ori pe zi, diluatà cu jumătate de pahar de apă. Se ţin cure de câte o lună, fiind o plantă bine tolerată în tratamentele pe termen lung.

Tincturã de talpa-gâştei
Preparare  Se pun 15 linguri de pulbere de talpa-gâştei ĭntr-un borcan cu filet, şi se adaugă 2 pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide ermetic şi se lasă la macerat 14 zile. După acest interval. preparatul se strecoară, iar tinctura rezultată iar tinctura se păstrează în sticluţe închise la culoare.  Pulberea se obţine din părţile aeriene ĭnflorite ale plantei uscate, măcinate. 


sursa: web, motor de căutare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu